Krondillspasta

Krondillen är A och O i kräftkoket liksom i denna goda pasta.
Det är viktigt att dillkronan fått dillfrön för att ge den rätta smaken.
Beakta därför när du köper dill att den inte bara är i blom som är mycket vanligt i dag. Den ger inte samma fylliga smak.
Pastan är godast att servera varm. Förbered såsen och strimla grönsakerna men koka pastan strax före serveringen.

1. Sås: Koka upp vin, vatten, fond, grädde, ketchup och tomatpuré.
Lägg i krondillen utan stjälkar och koka långsamt samman så att ca 5/7 återstår. Sila såsen och smaka av med salt och peppar.
Kyl och förvara kallt fram till serveringen.
2. Skölj och ansa purjolök och fänkål. Skala morötterna.
Strimla purjolöken i långa band. Dela fänkålen i sina naturliga bitar och strimla dessa på längden. Hyvla morötterna med osthyvel och skär de tunna banden i långa strimlor. Förvara i plastpåsar fram till tillagningen.
3. Koka upp vatten i en stor gryta eller flera mindre. Koka spaghettin 8 min. Tillsätt grönsakerna och koka ytterligare 2 min.
Häll av vattnet och spola pasta och grönsaker hastigt.
Låt dem rinna av väl.
4. Koka upp såsen på nytt och häll den över den varma pastan.
Lägg upp på fat eller i en stor skål. Garnera med krondill och servera genast.

Recept från