Servera i varma tallrikar.  

För 4 person(er)

Ingredienser

2-4 kronärtskockor
4 gula paprikor
3 msk olivolja
pasta nykokt 4 portioner (300 g okokt)
200 g spenat färsk, småbladig eller grovhackad
1 dl vispgrädde
2 dl parmesanost riven
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Servering:

färskriven el hyvlad pecorino- el parmesanost el parmesanost
rucolablad

1. Koka kronärtskockorna enligt grundreceptet t o m punkt 2 (Receptet finns på Alltommat.se, sök på ”Kokt kronärtskocka – grundrecet”.

2. Låt svalna. Plocka av alla blad, spara de största. Lyft försiktigt bort skägget från skockbottnarna med t ex en tesked, och kasta dem. Skär bottnarna i bitar.

3. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Värm oljan i en stor stekpanna och fräs paprikan, gärna under lock, tills den mjuknar utan att ta färg, ca 2 min. Rör om då och då. Tillsätt bottnarna skurna i bitar, fräs ytterligare 1 min. Vänd ner pastan och rör om så att allt blandas. Rör i spenaten, häll i grädden och riven ost. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera med ost, rucolablad och skockbladen.