Kronärtskockstagliatelle

Servera i varma tallrikar.

 

1. Koka kronärtskockorna enligt grundreceptet t o m punkt 2 (Receptet finns på Alltommat.se, sök på ”Kokt kronärtskocka – grundrecet”.

2. Låt svalna. Plocka av alla blad, spara de största. Lyft försiktigt bort skägget från skockbottnarna med t ex en tesked, och kasta dem. Skär bottnarna i bitar.

3. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Värm oljan i en stor stekpanna och fräs paprikan, gärna under lock, tills den mjuknar utan att ta färg, ca 2 min. Rör om då och då. Tillsätt bottnarna skurna i bitar, fräs ytterligare 1 min. Vänd ner pastan och rör om så att allt blandas. Rör i spenaten, häll i grädden och riven ost. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera med ost, rucolablad och skockbladen.

Recept från