En snabblagad soppa av kronärtskockor på burk.

För 4 person(er)

Ingredienser

140 g bacon gärna kotlettbacon
2 gula lökar
1 msk smör
1 tsk spiskummin
780 g kronärtskockshjärtan
5 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
2 hönsbuljongtärningar
0,5 knippe färsk koriander till garnering

Tillbehör

ostgratinerade tortillas

1. Skär baconet i strimlor. Skala och hacka löken.
2. Fräs bacon och lök i smör i en kastrull. Krydda med spiskummin.
3. Låt kronärtskockorna rinna av. Dela dem i halvor.
Spar några till garnering och lägg resten i kastrullen.
4. Häll på vatten och grädde. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 3 minuter.
5. Mixa soppan. Lägg i kronärtskockorna som är kvar och kvistar av koriander.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Soppa