Härlig rätt med mycket smak och färg av grönsaker.

För 2 person(er)

Ingredienser

400 g kronärtskockshjärtan
100 g sockerärter
100 g haricots verts
1 knippa morötter
1 fänkål
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
0,25 g saffran
2 lagerblad
3 dl torrt vitt vin
3 dl grönsaksbuljong
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
6 oliver
1 tsk kapris
1 knippa persilja finhackad

Tillbehör:

bröd, olivolja

Kronärtskockor med säsongens grönsaker och saffran

1. Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Ansa sockerärter och haricots verts. Skrapa morötterna. Ansa och strimla fänkålen. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
2. Fräs de båda löksorterna i olivolja på medelvärme.
3. Tillsätt sockerärter, haricots verts, morötter, fänkål, saffran och lagerblad. Häll på vinet och låt det koka in.
4. Tillsätt buljongen och låt koka ca 5 min under lock.
5. Blanda i kronärtskockorna. Smaka av med salt och peppar. Strö över oliver, kapris och persilja.
6. Servera med bröd och eventuellt lite extra olivolja.
Ca 360 kcal/portion, varav ca 4 g fett, 42 g kolhydrater,
13 g protein