Kristinas falska wallenbergare

I stället för vispgrädde innehåller mina wallenbergare matlagningsgrädde vilket gör dem lite smalare. Lingon finns numera i butikernas frysdiskar.

1. Mos: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och pressa potatisen, rör ner smör, grädde och mjölk. Rör eller vispa slätt och salta.
2. Färs: Sätt ugnen på 150°. Rör färsen med äggulorna en i taget. Rör ner salt och peppar. Arbeta in grädden lite i taget tills smeten känns smidig. Forma 4 biffar. Stek dem i smör 1–2 min på var sida. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och stek färdigt mitt i ugnen 15 min.
3. Rör samman lingon och socker. Skala morötterna och skär dem i stavar. Koka stavarna 2–3 min. Häll av vattnet och vänd i smör.
4. Värm ärterna i 1 dl saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Vänd i smör strax före servering.

Recept från