Sätt gärna in den uppvispade vaniljsåsen i frysen 30 min före servering. Kontrasten mellan kallt och varmt gör desserten lite extra spännande.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 äpplen syrliga
2 msk smör
2 msk muscovadosocker mörkt
1 dl mandel hackad
1,5 msk calvados
2,5 dl vaniljvisp

Krispiga calvadosäpplen med iskall vaniljsås – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera och kärna ur äpplena och lägg dem i en ugnssäker form med en bottenskyla vatten.
  2. Smält smöret i en kastrull, vispa i socker och vispa tills det löst sig. Tillsätt hackad mandel och calvados.
  3. Fördela fyllningen över äpplena och baka strax under mitten av ugnen 10-15 min, eller tills äpplena känns mjuka när du sticker i dem. Passa så att inte nötterna bränns.
  4. Servera äpplena i en sjö av iskall vaniljsås.