Krispig thaisallad med kyckling

Recept på krispig thaisallad med kyckling. Rättika och saftig pomelo i en sallad med strimlad kyckling. Till den en dressing med hetta.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklingfilé strimlad t ex minutkyckling
2 msk currypasta röd
1 bit rättika (ca 250 g)
2 morötter
150 g sockerärter
0,5 pomelo
1 rödlök
rapsolja, vinäger, strösocker, salt

Dressing:

2 tsk sambal oelek eller srirachasås

Tillbehör:

200 g nudlar gärna glasnudlar
2 msk jordnötter ev

20 minuter

Krispig thaisallad med kyckling — gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av väl i durkslag.
  2. Blanda kycklingen med currypasta, 1 msk olja och 1 tsk salt. Stek kycklingen i två omgångar.
  3. Dressing: Blanda 2 msk vinäger, sambal eller srirachasås, 1 tsk socker och 1 krm salt, Vispa i 3 msk olja.
  4. Skala och strimla rättika och morötter. Strimla sockerärterna.
  5. Skala pomelon och bryt fruktköttet i klyftor. Ta bort hinnorna och bryt klyftorna i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  6. Lägg upp nudlar, morötter, rättika, sockerärter och pomelo på ett fat. Toppa med kyckling. Strö eventuellt över krossade jordnötter. Servera med dressingen.