Krispig sallad med lime- och agavedressing och riven getost

Recept på krispig sallad med lime- och agavedressing och riven getost. Försommarsallad gör tacon lite krispigare och grönare. 

För 10 personer

Ingredienser

1 isbergssalladshuvud litet
250 g spetskål
1 gurka stor
2 knippor rädisor

Dressing:

1 knippa salladslök
3 msk lime pressad
2 msk olivolja
0,5 msk agavesirap
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

2 paket get- eller fetaost (à 150 g)

20 minuter

Sallad med lime- och agavedressing och riven getost – gör så här:

  1. Dressing: Finstrimla sallads-löken. Vispa ihop limesaft, olja, sirap, salt och peppar. Vänd ner löken i dressingen. 
  2. Fintrimla sallad och kål. Skiva  gurkan tunt, gärna på mandolin. Ansa och riv rädisorna grovt på rivjärn. 
  3. Blanda sallad och grönsaker i en skål. Blanda i dressingen strax före serveringen. 
  4. Riv osten grovt på rivjärn och servera bredvid. 

 

Fler recept med: Grönsaker, Mexikanskt, Övrigt, Sallader