Kreolskans söndagsgryta

Ingredienser 6 person(er)

1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
4-5 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
2 burkar svarta oliver, urkärnade
1 dl ättiksgurka, eller cornichons, hackad
2 st röda paprikor, strimlade
900 g fläskfilé
1 burk syltlök, ca 200 g
1 tsk mejram
3-6 st starka korvar, små, t ex kabanossen
900 g fläskfilé

1. Putsa filén och skär i tjocka skivor, bulta dem lätt med handen.
2. Skär korven i skivor och bryn i en tjockbottnad gryta.
3. Ta upp korven och bryn fläskfiléskivorna. Salta, peppra och krydda med mejram. Strö över mjölet.
4. Tillsätt syltlöken, oliverna som delats, den hackade gurkan och paprikastrimlorna.
5. Rör i grädden. Det blir gott också med bara 3 dl. Blanda ner korven och koka grytan ca 10 min. Smaka ev av med spad från syltlöken.

Recept från