Krämigt viltskav med svamp, rot­selleri och ­präst­ost­puré

Recept på krämigt viltskav med svamp, rot­selleri och ­präst­ost­puré. Välj en mjölig potatissort så blir moset slätt och fint.

För 4 personer:

Ingredienser

2 paket viltskav fryst (à 240 g)
200 g svamp blandad
2 gula lökar
150 g rotselleri
1 msk smör + 1 msk
0,5 tsk salt + 1 tsk
1 tsk enbär krossade
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl vatten
1 tsk majsstärkelse Maizena

Potatis- och prästostpuré:

800 g potatis mjölig
2 dl mjölk
25 g smör
50 g prästost riven
1 tsk salt

30 minuter

Krämigt viltskav – gör så här:

  1. Puré: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Koka upp mjölk och smör i en kastrull. Pressa potatisen i en potatispress. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en slät och fin puré. Blanda ner osten och krydda med salt.
  2. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och skiva löken. Skala och fintärna rotsellerin.
  3. Stek svampen i 1 msk smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och selleri och stek ytterligare ca 1 minut. Krydda med 1/2 tsk salt.
  4. Bryn viltskavet i 1 msk smör tills det fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och enbär. Häll på grädde och vatten och låt koka ca 3 min. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och blanda ner, koka ytterligare 1 minut.
  5. Lägg upp viltskavsgrytan och toppa med svampfräset. Servera med purén.