Krämig viltfärsgryta med pepparrot och hasselbacksmorötter

Recept på krämig viltfärsgryta med pepparrot och hasselbacksmorötter. Annorlunda kryddning sätter fart på grytan.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g viltfärs
1 gul lök liten
0,5 fänkålsstånd
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm kummin mald
1 krm anis mald
1,5 dl vispgrädde
2,5 dl vatten
1 tsk majs­stärkelse Maizena
1 dl pepparrot färskriven

Morötter:

4 morötter medelstora
0,5 dl ströbröd
1 tsk flingsalt
25 g smör kallt

20 minuter + 30 minuter i ugn

Viltfärsgryta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skrubba morötterna och skär dem i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg i en ugnssäker form. Strö över ströbröd och salt. Hyvla tunna skivor av smöret och lägg på morötterna. Ugnsbaka dem mitt i ugnen ca 30 min, tills de mjuknat men fortfarande har lite tuggmotstånd.
  3. Skala och skiva löken. Ansa och strimla fänkålen. Bryn färsen i olja tills den fått fin färg. Tillsätt lök och fänkål och stek vidare ca 1 minut. Krydda färsen med salt, kummin och anis.
  4. Häll över grädde och vatten. Koka ca 3 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i grytan. Låt koka upp. Strö över pepparroten. Servera grytan med morötterna.