Krämig viltfärsgryta med pepparrot och hasselbacksmorötter

Recept på krämig viltfärsgryta med pepparrot och hasselbacksmorötter. Annorlunda kryddning sätter fart på grytan.

20 minuter + 30 minuter i ugn

Viltfärsgryta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skrubba morötterna och skär dem i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg i en ugnssäker form. Strö över ströbröd och salt. Hyvla tunna skivor av smöret och lägg på morötterna. Ugnsbaka dem mitt i ugnen ca 30 min, tills de mjuknat men fortfarande har lite tuggmotstånd.
  3. Skala och skiva löken. Ansa och strimla fänkålen. Bryn färsen i olja tills den fått fin färg. Tillsätt lök och fänkål och stek vidare ca 1 minut. Krydda färsen med salt, kummin och anis.
  4. Häll över grädde och vatten. Koka ca 3 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i grytan. Låt koka upp. Strö över pepparroten. Servera grytan med morötterna.

Recept från