En ganska kraftig citronsmak ger friskhet till den krämiga sillen.

För 10 person(er)

Ingredienser

1 citron
0,5 dl strösocker
0,5 ml salt
3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
2 pkt sill (5-min sill, á 420 g)
2 pkt sill (5-min sill, á 420 g)
2 pkt sill (5-min sill, á 420 g)
2 pkt sill (5-min sill, á 420 g)
2 pkt sill (5-min sill, á 420 g)
2 pkt sill (5-min sill, á 420 g)
2 pkt sill (5-min sill, á 420 g)
1 krm vitpeppar nymald

Garnering:

2 ägg hårdkokta

1. Skölj och skala citronen med en potatisskalare så att bara det gula är med. Koka skalen i vatten ca 3 min. Låt rinna av och häll på nytt vatten. Låt koka ytterligare 3 min, upprepa ytterligare en gång. Skär bort det vita på citronen och hacka fruktköttet.
2. Blanda salt och socker i en bunke och vänd i citronköttet. Låt marinera i rumstemperatur ca 2 timmar. Finstrimla de kokta skalen och blanda med det picklade citronköttet.
3. Blanda gräddfil och majonnäs. Rör ner citronhacket med sitt spad. Skär sillfiléerna i bitar, ca 1 1/2 cm breda, och vänd ner i såsen. Smaka av med peppar. Låt stå kallt till servering.
4. Skala och hacka äggen och strö dem över sillen.