Krämig sill med picklad citron

En ganska kraftig citronsmak ger friskhet till den krämiga sillen.

1. Skölj och skala citronen med en potatisskalare så att bara det gula är med. Koka skalen i vatten ca 3 min. Låt rinna av och häll på nytt vatten. Låt koka ytterligare 3 min, upprepa ytterligare en gång. Skär bort det vita på citronen och hacka fruktköttet.
2. Blanda salt och socker i en bunke och vänd i citronköttet. Låt marinera i rumstemperatur ca 2 timmar. Finstrimla de kokta skalen och blanda med det picklade citronköttet.
3. Blanda gräddfil och majonnäs. Rör ner citronhacket med sitt spad. Skär sillfiléerna i bitar, ca 1 1/2 cm breda, och vänd ner i såsen. Smaka av med peppar. Låt stå kallt till servering.
4. Skala och hacka äggen och strö dem över sillen.

Recept från