Välj gärna färska små chorizo som tillbehör, de smakar så mycket mer.

För 4 person(er)

Ingredienser

rotselleri
1 lök gul
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
10 timjan kvistar
2 dl vin torrt vitt
4 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 msk citron pressad
1 tsk salt

Tillbehör:

8 chorizo små färska eller 2 normalstora

Garnering:

2 selleristjälkar
dillvippor
rivet citronskal

1. Skala och skär rotselleri, lök och vitlök i småbitar. Fräs i smör med timjan. Häll på vin, buljong, mjölk och grädde. Koka under lock ca 25 min tills sellerin är mjuk. Mixa soppan slät. Smaka av med citron och salt.
2. Picka och stek korven knaprig. Skär den i skivor. Skär sellerin i tunna skivor.
3. Servera soppan med korv, dillvippor, selleri och citronskal.