Rotfrukter smakar! Särskilt som här, när rotselleri och sötpotatis gör krämigt sällskap med morot och färskpotatis.

För 8 portioner

Ingredienser

300 g rotselleri
300 g morötter
300 g sötpotatis (2 små)
400 g färskpotatis
1/2 gul lök
2 dl crème fraiche
1 dl turkisk yoghurt
1/2 msk vitvinsvinäger
1 kruka gräslök
salt
nymald svartpeppar

1. Skala och tärna rotselleri, morötter och sötpotatis. Skölj och skrubba färskpotatisen.
2. Koka färskpotatisen i rikligt med saltat vatten 5 min. Tillsätt rotselleri och sötpotatis och koka ytterligare 10 min. Tillsätt morötterna och koka ytterligare 5 min. Häll av och skölj rotfrukterna hastigt i kallt vatten.
3. Skala och hacka löken. Blanda försiktigt ihop rotfrukter, lök, crème fraiche, yoghurt, vinäger, 1  1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Grovhacka och strössla över gräslöken.