Krämig potatissallad med färsk lök och vita bönor i basilikacrème. Den somriga potatissalladen smakar gott till nygrillad fisk eller kött.

För 4 personer

Ingredienser

2 äggulor
2 tsk citron pressad
2 tsk dijonsenap
1 kruka basilika
1 dl olivolja
1 dl solrosolja
1 msk vatten
1 krm salt
500 g färskpotatis kokt, kall
250 g vita bönor kokta

Garnering:

1 lök färsk
0,5 dl pinjenötter rostade

Krämig potatissallad med basilika

 

1. Mixa äggulor, citronsaft, dijonsenap och basilika i en mixer eller med mixerstav. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock crème. Rör i vattnet och smaka av med salt.
2. Skiva potatisen. Blanda potatis och bönor. Vänd i drygt hälften av basilikacrèmen, resten sparas i en burk i kylen. Gott att ha som dressing till sallader eller till grillat.
3. Ansa och strimla löken. Strö lök och pinjenötter över salladen och servera.

Fler recept med: Midsommar, Sallader, Smalt