Krämig pasta med svamp och tryffelolja

En god och lättlagad pasta med få ingredienser! Inled gärna måltiden med en charktallrik för lite extra guldkant.

30 min

Krämig pasta med svamp och tryffelolja

 

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv osten.
  3. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och ­vitlök och låt fräsa ytterligare 2–3 min. Krydda med salt och ­peppar.
  4. Häll i grädden och låt puttra ca 3 min. Tillsätt tryffeloljan.
  5. Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen. Tillsätt osten och rör runt ordentligt.
  6. Servera i djupa tallrikar med persilja och rikligt med peppar.

Recept från