Recept på krämig pasta med räkor, rosépeppar och dillfrön. Väljer du att handskala räkorna sparar du tid genom att använda färsk pasta.

För 4 personer

Ingredienser

1 kg räkor med skal, eller 400 g skalade
1 röd chili t ex spansk peppar
500 g pasta t ex tagliatelle, färsk
2,5 dl ostsås färdig
1 tsk dillfrön
1 tsk rosépeppar,

Tillbehör

100 g ärtskott
300 g broccoli eller sockerärter

Krämig pasta med räkor — gör så här:

  1. Skala räkorna om oskalade används. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Värm ostsåsen med chili, dillfrön och rosépeppar. Blanda i räkorna.
  4. Låt pastan rinna av och vänd ner den i såsen. Servera genast  med ärtskott och broccoli.

 

Ca 360 kcal per portion, 8 g fett, 31 g protein, 37 g kolhydrater