Krämig pasta med kyckling och grönt

Det går bra att utesluta eller byta ut creme fraichen mot lätt creme fraiche till smalare pastavariant.

1. Krydda kycklingfiléerna med grillkryddan och stek dem i 1 msk av smöret i en stekpanna eller gryta, 6-8 minuter på varje sida, till innertemperaturen är 68°.
Ta upp filéerna och skölj ur pannan.
2.Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av i durkslag.
3. Hetta upp stekpannan med resten av smöret och lägg ner de finstrimlade grönsakerna. Smula ner buljongtärningen. Fräs grönsakerna under omrörning 2-3
minuter. Häll på vattnet och bräsera ca 3 minuter. Ta grytan från värmen.
4. Dela kycklingen i strimlor och blanda med grönsakerna.
5. Fräs vitlöken och rosmarinen i oljan ca 1 minut. Blanda först i den nykokta pastan och spenaten, vänd sedan ner kycklingen och grönsakerna. Blanda i creme fraiche. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
6. Garnera med hyvlad parmesan.

Recept från