Det går bra att utesluta eller byta ut creme fraichen mot lätt creme fraiche till smalare pastavariant.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer
2 tsk grillkrydda
1 msk smör + 1 msk
300 g pasta t ex penne eller rigatone
0,5 l grönsaker finstrimlade t ex purjo, salladslökar
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
4 vitlök klyftor, skivade
1 msk rosmarinblad färska
1 msk olivolja
1 påse babyspenat färsk
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Garnering

1 dl parmesan hyvlad

1. Krydda kycklingfiléerna med grillkryddan och stek dem i 1 msk av smöret i en stekpanna eller gryta, 6-8 minuter på varje sida, till innertemperaturen är 68°.
Ta upp filéerna och skölj ur pannan.
2.Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av i durkslag.
3. Hetta upp stekpannan med resten av smöret och lägg ner de finstrimlade grönsakerna. Smula ner buljongtärningen. Fräs grönsakerna under omrörning 2-3
minuter. Häll på vattnet och bräsera ca 3 minuter. Ta grytan från värmen.
4. Dela kycklingen i strimlor och blanda med grönsakerna.
5. Fräs vitlöken och rosmarinen i oljan ca 1 minut. Blanda först i den nykokta pastan och spenaten, vänd sedan ner kycklingen och grönsakerna. Blanda i creme fraiche. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
6. Garnera med hyvlad parmesan.