Recept på krämig löjromssill. En riktig lyxsill blir det med löjrom i såsen.

För 6-8 personer

Ingredienser

420 g 5-minuterssill (1 förpackning)
1 dl turkisk yoghurt
0,5 dl majonnäs
0,5 dl finskuren gräslök
0,5 vitlöksklyfta
50 g löjrom
0,5 krm nymald vitpeppar

Krämig löjromssill

  1. Häll av lagen och låt sillen rinna av. Skär den i ca 2 cm breda bitar.
  2. Blanda yoghurt, majonnäs, gräslök, pressad vitlök och löjrom, spara lite till garnering Smaka av med peppar och eventuellt lite salt, beroende på hur salt rommen är.
  3. Blanda ner sillen och låt den gärna stå till nästa dag. Garnera med löjrom.
Fler recept med: Buffé, Fisk, Midsommar, Övrigt, Påsk, Svenskt