I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Krämig kycklinggryta med dijonsenap och vitt vin

En lika enkel som god kycklinggryta med smak av vitt vin och dijonsenap.

För 4

Ingredienser

500 g kycklinglår skinn- och benfria
2 st schalottenlökar i klyftor
2 st palsternackor tärnade i små kuber
10 st champinjoner små, färska
1 msk smör
2 dl vitt vin
2 msk dijonsenap
3 dl grädde
2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond eller Ekologisk Kycklingfond
2 msk färska dragonblad
flingsalt och svartpeppar

60 min

Krämig kycklinggryta med dijonsenap och vitt vin – gör så här:

  1. Hetta upp smöret i en kastrull.
  2. Bryn kyckling och grönsaker tills de fått fin färg.
  3. Häll i vinet och senapen, rör om och låt koka någon minut.
  4. Rör i grädden och fonden och låt sjuda sakta i ca 30 min.
  5. Smaka av med salt, peppar och ev. mer fond.
  6. Rör i dragonbladen och servera grytan tillsammans med pressad potatis.

Tips! Skiva chili och salladslök tunt och lägg en stund i isvatten. Perfekt att dekorera med precis innan servering.