Hummus är en kikärtsröra som serveras till många olika rätter i Mellanösterns kök. Den passar att dippa brödet i.

För 6 person(er)

Ingredienser

2 burkar kikärter (á400 g)
2 msk pressad citron
1 msk tahini (sesampasta)
2 tsk mald spiskummin
1 dl rapsolja
3 msk vatten
2 tsk sesamolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
25 g pinjenötter

10 min

Hummus med rostade pinjenötter – gör så här:

  1. Spola hastigt av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa dem med citronsaft, tahini, spiskummin och olja med mixerstav. Späd med vattnet.
  2. Smaksätt med sesamolja, salt och peppar. Lägg hummusen på ett fat.
  3. Rosta pinenötterna i en torr, het ­stekpanna tills de fått fin färg. Låt dem ­kallna på ett fat. Strö nötterna över hummusen.
Fler recept med: Övrigt