Ärtskotten tillför lite krispighet till salladen. Hittar du inga är det också gott med färska sockerärter i bitar. Det går även bra utan.

För 8 person(er)

Ingredienser

1,5 kg potatisar små färska, skrapade och nykokta
50 g ärtskott

Dressing

2 ägg
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta pressad
1 msk schalottenlök finhackad
1 krm svartpeppar från kvarn
3 msk olja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk persilja hackad
2 msk gräslök hackad
1 msk ansjovisfilé hackad
2 msk crème fraiche

Färskpotatissallad med ärtskott – gör så här:

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Dela stora potatisar mitt itu.
  2. Dressing: Lägg äggen i kokande vatten och låt koka 2 min. Spola äggen med kallt vatten och gröp ur dem med en sked i en skål. Tillsätt övriga ingredienser, utom creme fraichen, och mixa med mixerstav.
  3. Häll 3/4 av dressingen över potatisen. Låt stå kallt ca 30 min.
  4. Rör ihop resten av dressingen med creme fraiche och vänd ned i potatisen strax före servering. Strö över ärtskotten.