Kräftstjärtarna blandas med den söta mangopurén och kryddas till en god het röra med curry, ingefära och sambal oelek.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 skivor vitt bröd gärna ciabatta
1 fryst majskolv
4 salladslökar
0,5 mango
1 romansallad i kruka

Kräftröra

380 g kräftstjärtar i lag
0,5 liten rödlök
1 salladslök
1 dl mangopuré, barnmat
2 krm curry
2 krm sambal oelek
0,5 tsk färsk ingefära riven
1 tsk färsk koriander hackad
2 krm salt

Kräftstjärtsmörgås med mango

1. Kräftröra: Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och hacka rödlöken.
Skölj och skär salladslöken i tunna skivor på snedden.
2. Blanda kräftstjärtar, röd- och salladslök, mangopuré, curry, sambal oelek, ingefära, koriander och salt.
3. Koka majsen enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner de fyra salladslökarna när det återstår 1/2 minut av koktiden. Dela majsen i 4 bitar. Skala och skär mangon i klyftor.
4. Bred smör på bröden och lägg på sköljda salladsblad, kräftröra, majs, salladslök och mango.

Fler recept med: Förrätter, Mackor, Övrigt, Skaldjur