Kräftstjärtar i snapscrème

Njut av kräftstjärtar i snapscrème till Mårten gås. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt så att inte crèmen blir för tunn.

För 8 personer

Ingredienser

Kräftstjärtar i snapscrème

2 burkar kräftstjärtar (à 320 g)
2 salladslökar
1 äpple
2 dl crème fraiche
2 msk snaps, gärna med dillsmak
1/2 citron, rivet skal
1/2 dl hackad dill
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

15 min

Kräftstjärtar i snapscrème – gör så här:

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och fintärna äpplet.
  2. Blanda alla ingredienser, spara 8 kräftstjärtar till garnering.
  3. Fördela röran i glas och garnera med de sparade kräftstjärtarna.

 
 

Att dricka till kräftstjärtar i snapscrème:

OP Anderson Aquavit (42) 139 kr (35 cl).
Klassisk aquavit med stråk av brödkryddor och lätt ton från fatlagringen.

S:t Eriks Pilsner (1453) Sverige, 15:90 (33 cl).
Ljust lageröl med friska humletoner, inslag av citrus och balanserad beska.

Jever Fun (1978) Tyskland, 9:80 (33 cl). (alkoholfritt)
Friskt öl med humlearomatiska toner och bra beska.

 

Fler recept med: Fest, Förrätter, Övrigt, Skaldjur