Färgglad och fräsch sallad med svenska smaker. Servera den med nygräddat bröd.

För 4 person(er)

Ingredienser

800 g grönsaksblandning fryst, med ris
2 burkar kräftstjärtar i lag (à 350 g)
2 gurkor
100 g salladsblad blandade

Dressing

1 knippa dill
1 msk honung flytande
1 citron rivet skal och saft
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1,25 dl rapsolja

1. Tina ris- och grönsaksblandningen. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och kärna ur gurkan, skär den i mindre bitar.
2. Blanda ris och grönsaksblandningen med kräftstjärtar, gurka och sallad.
3. Dressing: Finhacka dillen. Vispa ihop honung, citronsaft och citronskal. Häll i oljan i en tunn stråle och krydda med salt och peppar. Blanda i dillen.
4. Häll dressingen över salladen eller servera den vid sidan om.