Recept på kräftor cajun style.

För 8-10 personer

Ingredienser

3 kg kräftor tinade, kokta
8 majskolvar
3 lökar gula
3 vitlökar hela
2 apelsiner
20 potatisar små
3 msk rapsolja
1 msk råsocker
8 lagerblad
2 msk salt
1 msk cayennepeppar
2 tsk chili spicemix, santa maria
2 tsk svartpeppar nymald
3,5 l vatten
1 flaska porter (33 cl)

Kräftor cajun style

Gör så här:

  1. Skär varje majskolv i tre bitar. Skala och halvera de gula lökarna. Dela vit­lökarna i klyftor och skala dem. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten och skär dem i skivor.
  2. Skölj potatisen väl. Har de fint, tunt skal behöver de inte skalas.
    3. Lägg grönsakerna i en gryta. ­Tillsätt apelsinskivor, olja, socker
    och kryddor.  Häll på vatten och porter och koka upp. Koka under lock ca 20 min.
  3. Låt kräftorna rinna av och lägg dem i en stor bunke. Sila av spadet från grönsakerna över kräftorna i bunken. Låt kräftorna bli varma och häll sedan bort spadet.
  4. Hugg in med händerna!
Fler recept med: Amerikanskt, Kräftskiva, Övrigt, Skaldjur