Recept på kärftlag med porter. Det kan vara en god idé att piffa upp dina kräftor med en kräftlag. Tina kräftorna i ca 24 timmar.

För 2 kilo frysta kräftor

Ingredienser

Kräftlag

3 liter vatten
1 lite flaska porter (33 cl)
3/4 dl salt grovt
3/4 dl halvtorr sherry
2 msk råsocker
1/2 gul lök
30 dillkronor

Garnering

dillkronor

15 min + 1 dygn i kylen

Kräftlag

1. Låt kräftorna tina till hälften i sin förpackning ca 24 timmar i kylen.

2. Koka upp vatten i en rymlig gryta med porter, salt, sherry, socker och halva löken. Lägg i dillkronor och ta grytan åt sidan för att kallna. Ta upp löken.

3. Lägg kräftorna, utan spad, i ett halvdjupt, stort fat. Häll över lagen. Låt kräftorna tina helt till nästa dag. Garnera med dillkronor.

Fler recept med: Buffé, Kräftskiva, Övrigt, Skaldjur, Svenskt