En smakrik skaldjursröra med en lätt touche av krondill fyller ett frasigt pajskal. Både fyllning och skal kan förbereds dagen innan men bör inte läggas samman förrän strax före servering.

För 10 person(er)

Ingredienser

1,5 dl rågmjöl grovt
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g smör
0,5 dl kesella
2 msk vatten

Fyllning

4 dl kesella
2 dl lätt crème fraiche
1,5 dl dill finhackad
1,5 dl solroskärnor rostade
1,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1,5 msk dijonsenap
2 tsk dillfrö stött
400 g kräftstjärtar avrunna, rensade

Garnering

1 rödlök i tunna klyftor + dill

Kräftgott i frasigt skal – gör så här:

  1. Blanda råg- och vetemjöl med bakpulver. Finfördela smöret däri, gärna i matberedare. Tillsätt
    kesella och vatten och blanda snabbt samman till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    Låt vila medan ugnen värms till 225°.
  3. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna.
  4. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen, utom kräftstjärtarna, i en skål. Dela de väl avrunna kräftstjärtarna i mindre bitar och vänd ner dem i röran.
    Spara eventuellt några kräftstjärtar till garnering.
  5. Lägg upp fyllningen i pajskalet och garnera med rödlöksklyftor och dill.