Byt ut kräftstjärtar mot räkor om du föredrar det. Servera gärna med en matig grönsallad. Byt ut kräftstjärtar mot räkor om du föredrar det. Servera gärna med en matig grönsallad.

För 4 portioner

Ingredienser

3 dl bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
150 g sockerärter
4 salladslökar (80 g)
1 citron
3 msk majonnäs (80 %)
1 kruka dill
2 burkar kräftstjärtar i lag alt räkor (á 360 g)
salt + nymald svartpeppar

20 min

Kräftbulgur med sockerärter

1. Koka bulguren, med buljongtärningen, enligt anvisningen på förpackningen.
2. Lägg sockerärterna i kokande vatten 30 sek. Spola av dem i iskallt vatten.
3. Skölj och strimla löken. Pressa 3 msk citronsaft.
4. Blanda bulgur, sockerärter, lök,  citronsaft och majonnäs i en skål.
5. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm 
peppar. Hacka och tillsätt dillen. Häll av och tillsätt kräftstjärtarna. Servera!

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader, Skaldjur