Denna sallad är matig eftersom den innehåller både krabba, sidfläsk och potatis.

För 4 person(er)

Ingredienser

200 g kungskrabba rensad
400 g mandelpotatis
100 g sidfläsk rökt
50 g russin gula
50 g pumpakärnor rostade
100 g sallad blandad (t ex roman, friséesallad eller rucola)

Dressing:

1 äggula
1 schalottenlök finhackad
1 vitlök liten, pressad
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk balsamvinäger
0,5 dl olivolja
0,5 dl rapsolja
0,5 tsk salt

1. Koka potatisen med skal. Låt den svalna. Skala och skär i mindre bitar.
2. Dressing: Blanda äggula, lök, vitlök, senap och vinäger. Blanda sedan oliv- och rapsolja.
3. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med salt. Låt dressingen dra i kylen 2-3 timmar.
4. Tärna fläsket och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna under omrörning.
5. Blanda ner potatisen i dressingen. Grovhacka salladen. Blanda krabbkött, sallad, fläsk, russin och pumpakärnor med dressingen och potatisen.