Mild äggstanning och syrliga rönnbär.

För 4 person(er)

Ingredienser

175 g kungskrabba eller skalade räkor
1 ägg
1 äggula
1 dl vispgrädde
0,5 tsk salt
0,5 krm cayennepeppar

Svamp:

200 g trumpetsvamp svart
1 vitlöksklyfta
25 g smör
3 krm salt

Rönnbärssås:

25 g rönnbär frysta
2 msk honung
2 msk vitvinsvinäger

Krabbroyale med brynt trumpetsvamp och rönnbärssås

1. Sås: Blanda rönnbär, honung och vinäger i en kastrull. Koka ihop ca 5 min. Låt kallna.
2. Sätt ugnen på 150°. Skala krabban och ta köttet ur klon. Hacka krabbköttet grovt och fördela det i fyra ugnssäkra portionsformar. Vispa samman ägg, äggula, grädde, salt och peppar. Häll äggvispet över krabban.
3. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills royalen stannat.
4. Svamp: Rensa svampen. Skala och  finhacka lök och vitlök. Stek svampen i smör ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och salt och stek i ytterligare ca 2 min.
5. Servera den nystekta svampen på royalen och ringla över rönnbärssåsen.