Originalet är kött kokt i sitt fett. Här en lättare variant med krabbkött som fått pikant smak av saffran, dragon och ingefära. Köttet binds med lite majonnäs.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 pkt saffran
1 dl crème fraiche
1 dl torrt vitt vin
1 krabba
2 msk blandade örter, dragon, och gräslök finhackade
1 tsk färsk ingefära riven
2 msk majonnäs
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör

18 små smördegskrustader eller minikrustader
1 msk smör smält
1 msk blå vallmofrön

1. Stöt saffranet och blanda med creme fraiche och vin i en kastrull. Låt koka ihop till hälften. Låt svalna.
2.Dela krabba och klor och peta ur köttet. Blanda krabbköttet med saffranskoket, örter, ingefära och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt. Hit kan förberedas.
3. Sätt ugnen på 175°.
4. Värm krustaderna i ugnen ca 10 min före servering. Doppa krustadkanterna i smält smör och sedan i vallmofrö. Fyll med krabbrilletten. Servera genast.