Krabbollar med cocktailsås

Recept på krabbollar med cocktailsås. Använd helst färsk krabba till bollarna, resultatet blir inte alls detsamma med konserverat krabbkött. Cocktailsåsen, som brukar göras på ketchup eller chilisås, är ett vanligt tillbehör till skaldjur i USA. 

 

1 timme
  1. Sås: Blanda chilisås, pepparrot, citronsaft och worcestersås. Krydda med tabasco, salt och peppar.
  2. Rensa krabban och finfördela köttet i en bunke. Mixa eller krossa kexen till smulor. Blanda 3/4 dl av smulorna med krabban tillsammans med majonnäs, worcestersås, senap och cayennepeppar.
  3. Rulla små bollar av smeten och lägg på ett fat.
  4. Blanda ägg och mjölk i en djup tallrik. Lägg resten av kexsmulor-na på ett fat. Doppa bollarna i äggblandningen och vänd dem sedan i smulorna.
  5. Hetta upp oljan i en fritös eller kastrull till 180°. Fritera bollarna i omgångar 2–3 min, tills de fått fin gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med såsen. 

Recept av Ylva Porsklev

Recept från