Bjud på ris till om rätten serveras ensam

(antal: 2 pers eller 6 personer på buffé).

 

För 2 person(er)

Ingredienser

2 kycklingfiléer (300 g)
2 salladslökar
2 cm färsk ingefära
4 dl vatten (tillräckligt för att täcka kycklingen)

Sås:

2 cm ingefära, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
0,5 tsk salt
1 msk kinesisk soja
0,5 hönsbuljongtärning
2 msk chiliolja
2 tsk strösocker
1 tsk risvinäger
1 tsk sesamolja
3 msk kokspad

Garnering:

2 salladslökar
2 msk jordnötter salta
1 tsk sesamfrön skalade

1. Ansa och skär salladslökarna i bitar, skala och skiva ingefäran.
2. Koka upp vatten, salladslök och ingefära i en kastrull. Lägg ner kycklingfiléerna och låt sjuda ca 10 min till 68° innertemperatur. Ta upp och låt svalna. Spara spadet.
3. Sås: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp under omrörning. Skär kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor, lägg upp på serveringsfat och häll över såsen.
4. Garnering: Ansa och finhacka salladslöken, hacka jordnötterna. Strö det över kycklingen tillsammans med sesamfrön.