Köttfärsspringrolls med nudelsallad

Det är också mycket gott med strimlad rättika i nudlarna. Rätten kan göras av den färs man själv önskar, fläskfärs är också väldigt gott.

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dressing: Koka upp fisksås, limesaft och socker, rör tills sockret löst sig. Låt svalna. Rosta under tiden vitlöken i ugnen i ca 10 min till gyllenbrun färg. Skiva vitlöken och lägg den varm i dressingen. När dressingen kallnat blandas hackad chili och koriander i.
3. Springrolls: Hacka lök och tärna chilifrukt fint. Fräs det hastigt i olja. Blanda färs, ägg, salt, peppar och det frästa hacket. Tillsätt pressad citronsaft och sweet chilisås.
4. Forma färsen till järpar. Lossa efterhand springrollarken. Lägg arket med spetsen mot din mage. Lägg på en järpe, pensla med ägg runt och rulla till hälften, vik in sidorna och fortsätt rulla tills arket avslutas med en flik. Lägg dem efter hand på en lätt
oljad plåt.
5. Pensla ovansidan med ägg. Stek mitt i ugnen 15-20 min, till gyllenbrun färg och tills färsen känns fast när du trycker på rullarna.
6. Nudelsallad: Koka upp vatten. Lägg i glasnudlarna, koka 1 min. Sila av vattnet och spola dem i kallt vatten tills de kallnat.
7. Skala gurkan. Dela och kärna ur den med en sked. Skiva den i 1/2 cm tjocka skivor. Dela, kärna och skär tomaterna i tunna klyftor. Blanda nudlarna med gurka, tomat och hackad koriander. Häll hälften av dressingen på nudlarna och blanda.
8. Servering: Ta loss isbergssalladsblad. Fördela nudelsalladen däri. Strö över rostat jasminris. Ta ut köttfärsrullarna. Fördela dem på tallrikarna, dela eventuellt en av dem. Servera resten av dressingen i små dipskålar.

Recept från