Köttfärssås som verkligen är snabblagad. Äggnudlar eller jasminris passar bra till. Rätten kryddas med thaibasilika eller koriander som är typiska thailändska örtkryddor. Currypastan hittar du på asiatiska hyllan i välsorterade livsmedelsbutiker. Finns inte den kan man ersätta med röd thaicurrypasta.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gul lök stor
2 msk massaman curry paste (Santa Maria)
1 msk rapsolja
400 g nötfärs eller mager fläskfärs
4 dl kokosmjölk
1 röd spansk pepparfrukt
2 tsk chilipasta eller sambal oelek
2 tsk chilipasta eller sambal oelek
1 tsk salt eller 2 tsk fisksås
1 tsk socker
10 färska blad av thaibasilika eller koriander

1. Skala och skär löken i bitar. Fräs den i olja och currypasta 2–3 min. Blanda ner färsen och bryn den lätt. Häll i kokosmjölk.
2. Kärna ur och strimla spansk peppar och tillsätt den samt chilipasta, salt och socker. Låt köttfärssåsen koka på svag värme ca 10 min. Blanda ner thaibasilika eller koriande strax före servering. Servera med ris eller äggnudlar.