1. Skala lök, morötter och selleri. Kärna ur paprikan. Riv lök, morot, selleri, paprika och squash på matberedarens rivskiva.
2. Bryn köttfärsen i en gryta. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa med ca 3 min. Krydda med pressad vitlök, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Blanda i krossade tomater, tomatpuré, vin, örter och buljongtärningar.
3. Låt puttra under lock ca 30 min. Servera med pasta och garnera med oregano.
Köttfärssås, nyttig
Foto: Ulf Svensson
Köttfärssås som blir både saftig och nyttig. Gör gärna dubbel sats av denna goda köttfärssås. Perfekt att ha på lut i frysen.
För 8 person(er)
Ingredienser
800 g | nötfärs |
2 | lökar stora gula |
2 | morötter |
150 g | rotselleri |
1 | paprika gul eller orange |
1 | squash (ca 250 g) |
2 | vitlöksklyftor |
2 tsk | salt |
0,5 tsk | svartpeppar nymald |
2 krm | cayennepeppar |
2 burkar | tomater krossade (à 400 g) |
2 msk | tomatpuré |
2 dl | vin rött |
2 tsk | franska örter torkade |
3 | köttbuljongtärningar |
Garnering:
oregano färsk |