Köttfärssås, nyttig

Köttfärssås som blir både saftig och nyttig. Gör gärna dubbel sats av denna goda köttfärssås. Perfekt att ha på lut i frysen.

Köttfärssås, nyttig Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Köttfärssås, nyttig

Ingredienser 8 person(er)

2 tsk salt
2 burkar tomater, krossade (à 400 g)
0,5 tsk svartpeppar, nymald
2 st morötter
2 st vitlöksklyftor
150 g rotselleri
800 g nötfärs
1 st squash, (ca 250 g)
2 krm cayennepeppar
2 msk tomatpuré
1 st paprika, gul eller orange
2 st lökar, stora gula
3 st köttbuljongtärningar
2 dl vin, rött
2 tsk franska örter, torkade
Garnering:
oregano, färsk

1. Skala lök, morötter och selleri. Kärna ur paprikan. Riv lök, morot, selleri, paprika och squash på matberedarens rivskiva.
2. Bryn köttfärsen i en gryta. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa med ca 3 min. Krydda med pressad vitlök, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Blanda i krossade tomater, tomatpuré, vin, örter och buljongtärningar.
3. Låt puttra under lock ca 30 min. Servera med pasta och garnera med oregano.

Recept från