Köttfärssås med kryddpeppar som blir krämigt god av en klick crème fraiche som tillsätts strax före servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g bland- eller nötfärs
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
3 msk balsamvinäger
2 msk kinesisk soja
4 msk skånsk senap
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
2 tsk mald kryddpeppar
1 krm nymald svartpeppar
0,5 tsk salt
2 dl lätt crème fraiche

Garnering

persilja hackad

Tillbehör

pasta t ex tagliatelle
broccoli

1. Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken.
2. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den är smulig och har fått fin färg.
3. Tillsätt vinäger, soja, senap, buljongtärning, vatten, krydd- och svartpeppar och salt. Låt koka ca 10 min.
4. Rör i crème fraiche och låt koka upp. Strö över persilja och servera med pasta och broccoli.