Köttfärssås med ajvar relish, mild eller stark.

Ajvar är en grönsaksröra gjord på i huvudsak paprika och aubergine som säljs i glasburkar med skruvlock i de flesta matvarubutiker.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gul lök stor
1 msk rapsolja
500 g nötfärs
3 dl vatten
2 tärningar mörk oxbuljong
400 g tomater passerade
1,5 dl ajvar relish mild eller stark
1 morot stor, riven
1 tsk salt

Tillbehör:

pasta, riven ost

1. Skala och hacka löken. Fräs den 2–3 min i olja under omrörning.
2. Tillsätt färsen och rör tills den blandat sig med löken.
3. Tillsätt vattnet, smulade buljongtärningar, tomater, ajvar relish, morot och salt. Rör om och låt såsen sjuda utan lock 30 min. Rör om då och då. Servera tillsammans med pasta och riven ost, gärna parmesan.