Italiensk köttfärssås. Upphovsmannen till receptet lär vara en italienare. Enkelt recept på en god och mustig köttfärsås.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g köttfärs
1 msk smör
2 gula lökar eller 1 stor purjolök
2 potatisar råa
4 msk tomatpuré
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 krm vitpeppar
2 krm cayennepeppar
1 tsk salt
0,75 dl ost riven
1 dl vispgrädde

Tillbehör:

kokt pasta, strimlad bladpersilja och riven parmesanost

Köttfärssås, italiensk — gör så här:

  1. Stek köttfärs i smör i en stor stekpanna eller i omgångar. Hacka lök och fräs den med mot slutet.
  2. Skala och riv potatis fint blanda det i köttfärsen tillsammans med tomatpuré, vatten, buljongtärning, vitpeppar, cayennepeppar och salt. Låt såsen koka ca 15 min. Rör i ost och grädde och värm såsen.
  3. Blanda såsen med kokt bandpasta tillsammans med lite finstrimlad bladpersilja och riven parmesanost eller servera köttfärssås och
    tillbehör separat.