Köttfärssås, italiensk

Italiensk köttfärssås. Upphovsmannen till receptet lär vara en italienare. Enkelt recept på en god och mustig köttfärsås.

Köttfärssås, italiensk Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Köttfärssås, italiensk

Ingredienser 4 person(er)

1 tsk salt
1 msk smör
4 dl vatten
1 krm vitpeppar
1 dl vispgrädde
2 st potatisar, råa
1 st köttbuljongtärning
2 krm cayennepeppar
4 msk tomatpuré
2 st gula lökar, eller 1 stor purjolök
0,75 dl ost, riven
500 g köttfärs
Tillbehör:
, kokt pasta, strimlad bladpersilja och riven parmesanost

1. Stek köttfärs i smör i en stor stekpanna eller i omgångar. Hacka lök och fräs den med mot slutet.
2. Skala och riv potatis fint blanda det i köttfärsen tillsammans med tomatpuré, vatten, buljongtärning, vitpeppar, cayennepeppar och salt. Låt såsen koka ca 15 min. Rör i ost och grädde och värm såsen.
3. Blanda såsen med kokt bandpasta tillsammans med lite finstrimlad bladpersilja och riven parmesanost eller servera köttfärssås och
tillbehör separat.

Recept från