Köttfärspaj med fetaost – långpannepaj

Recept på lammfärspaj i långpanna som passar att laga för många. Pajdeg och färsröra kan stå färdiga var för sig. Grädda köttfärspajen strax före servering.

Annonsen laddas.

Köttfärspaj i långpanna

  1. Hacka samman de båda mjölsorterna och smöret, skuret i mindre bitar, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Låt pannan stå i kylskåpet ca 30 min.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan ca 5 min. Tillsätt färsen och låt steka med tills den blivit smulig och fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatkross och  puré och smula i buljongtärningarna. Låt puttra utan lock ca 15 min. Krydda med oregano.
  3. Skär fetaosten i kuber och låt oliverna rinna av.
  4. Sätt ugnen på 225°. Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Häll färsröran i pajskalet och stick i fetaost, oliver och halverade tomater. Strö över osten.
  5. Grädda mitt i ugnen 15-20 min tills pajen fått fin färg. Garnera med oregano. Servera med en stor skål sallad och gärna en klick vitlökskryddad yoghurt.

Recept från Allt om Mat