Köttfärslimpa

Köttfärslimpa är en god klassiker som alltid går hem. Köttfärslimpa med kokt potatis, brunsås, lingonsylt och grönsaker är ett läckert middagstips.

Annonsen laddas.

Köttfärslimpa

1. Sätt ugnen på 250°. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla 5 min.

2. Blanda i färs, ägg, salt, lök och peppar och blanda till en fast smet. Forma till en limpa ca 25 cm lång. Lägg på fat och sätt in i ugnen. Sänk värmen till 175°. Stek ca 30 min till en innertemperatur på 68°.

3. Sås: Vispa ut mjölet i grädde och vatten i en kastrull. Koka upp under vispning med buljongtärning och soja. Låt sjuda sakta i 3-5 min. Smaka av med lingonsylt.

4. Servera köttfärslimpan med sås, nykokt potatis, grönsaker och lingonsylt.

SE ÄVEN

Våra populäraste recept med köttfärs – gott varje gång

Enkla och supergoda middagar med köttfärs

Snabb kladdkaka – perfekt vardagsefterrätt

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat