Köttfärslimpa är en god klassiker som alltid går hem. Köttfärslimpa med kokt potatis, brunsås, lingonsylt och grönsaker är ett läckert middagstips.

För 4 personer

Ingredienser

Köttfärslimpa

500 g nötfärs
0,75 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
1 1/2 tsk salt
2 msk gul lök skalad och riven
2 krm svartpeppar nymald

Sås

2 msk vetemjöl
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vatten
1 tärning buljong mörk os- eller köttbuljong
1 1/2 tsk kinesisk soja
1 tsk lingonsylt

Tillbehör

potatis
kokt grönsaker t ex morötter, bönor, blomkål eller ärter
lingonsylt

Recept: Köttfärslimpa

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla 5 min.
  3. Blanda i färs, ägg, salt, lök och peppar och blanda till en fast smet.
  4. Forma till en limpa ca 25 cm lång. Lägg på fat och sätt in i ugnen.
  5. Sänk värmen till 175°. Stek ca 30 min till en innertemperatur på 68°.
  6. Sås: Vispa ut mjölet i grädde och vatten i en kastrull.
  7. Koka upp under vispning med buljongtärning och soja.
  8. Låt sjuda sakta i 3-5 min. Smaka av med lingonsylt.

Servera köttfärslimpan med:

Sås, nykokt potatis, grönsaker och lingonsylt (gör din egen lingonsylt!)

 

SE ÄVEN: Enkla och supergoda middagar med köttfärs

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Okategoriserade