Köttfärslimpa med italienska smaker. Oliv, soltorkad tomat och basilika har hackats och rullats in som en rulltårta i den saftiga färsen. Vi har valt svarta urkärnade oliver (Taggiasca-oliver, Zeta) men gröna med ansjovisfyllning är också gott.

För 4 person(er)

Ingredienser

Grundfärs

500 g nötfärs
0,75 dl ströbröd
1 ägg
1,5 tsk salt
1,5 dl mjölk
2 msk gul lök skalad och riven
2 krm svartpeppar nymald
1 vitlöksklyfta pressad

Fyllning

125 g mozzarella riven
1 dl oliver (svarta eller gröna) hackade
0,5 dl soltorkade tomater i olja hackade
0,5 dl basilika hackad
0,5 dl persilja hackad

Tomatsås

0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 pkt krossade tomater ev med örtsmak
1 lagerblad
1 hönsbuljongtärning
2 krm svartpeppar nymald

Tillbehör

kokt pasta

1. Sätt ugnen på 250°. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla 5 min.

2. Blanda i färs, ägg, salt, lök och peppar och blanda till en fast smet, smaksätt med pressad vitlök.

3.Kavla ut färsen mellan två bakplåtspapper till en rektangel ca 25 x 35 cm. Dra av det översta pappret.

2. Fördela riven mozzarella, hackade oliver, tomater, basilika och persilja över färsen.

3. Rulla med hjälp av pappret ihop färsen som en rulltårta. Lägg på plåt eller i form och sätt in mitt i ugnen. Sänk temperaturen till 175° och stek i ca 30 min till 68° innertemperatur.

4. Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs lätt i oljan. Tillsätt krossade tomater, lagerblad, buljongtärning och peppar. Sjud på svag värme tills köttfärslimpan är klar. Servera med kokt pasta.