Köttfärslimpa à la Lindström

Köttfärslimpa à la Lindström. En mycket enklare och lite roligare variant av Biff à la Lindström får du om du gör den i ugn och garnerar med de klassiska ingredienserna och några nya. Utmärkt till ett större sällskap då du kan fylla en hel långpanna. Snabblagat!

Annonsen laddas.

Köttfärslimpa à la Lindström

 

1. Sätt ugnen på 250°.

2. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla 5 min.

3. Blanda i färs, ägg, salt, lök och peppar och blanda till en fast smet. Forma färsen till en 1 1/2 cm hög fyrkant i en långpanna. Gör ett rutmönster med en kniv.

4. Sätt in i ugnen, sänk värmen till 175° och stek 10-15 min till 68° innertemperatur.

5. Dela rödbetorna i klyftor och skär löken i ringar. Ta ut färsen och garnera med rödbetor, kapris, lök och fetaost. Servera gärna med nylagat potatismos.

Recept från Allt om Mat