Köttfärsfylld fänkål

När man blandar bladgrönt i köttfärsen kan den ibland bli lite röd i färgen trots att den är färdig. Det är inget att oroa sig för utan beror bara på att bladen innehåller naturligt nitrat, därav den röda färgen.
Även här kan man variera örterna.

1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och halvera fänkålen, så att det blir breda halvor. Koka upp grönsaksbuljong, timjan, olivolja, vin, salt och peppar. Lägg i fänkålshalvorna och koka ca 15 min.
2. Ta upp och lägg fänkålen i en ugnssäker form.
3. Köttfärs: Blanda ingredienserna till färsen. Forma fyra biffar och lägg dem på fänkålshalvorna. Stek dem mitt i ugnen ca 10 min.
4. Rör ihop örtricottan och klicka ut den på färsen. Gratinera ca 5 min.
5. Tomatsås: Blanda tomatjuice, tomatpuré, tabasco, honung och balsamvinäger i en kastrull och koka ihop tills hälften återstår. Smaka av med salt.
6. Servera fänkålen med tomatsås och varm vild sallad.

Recept från