Kebbe trabolsieh Gott hölje av knaprigt friterad bulgur med en saftig köttfärsfyllning. Bollarna kan frysas och friteras utan upptining när de ska serveras.

För 10 person(er)

Ingredienser

Fyllning:

2 gula lökar
25 g pinjenötter
2 msk smör
250 g nötfärs
2 krm kanel mald
2 krm kryddpeppar mald
1 tsk salt

Bulgurhöljet:

200 g bulgur finkrossad
0,25 gul lök
300 g nötfärs
2 krm kryddpeppar
2 krm kanel mald
1,25 tsk salt

Till fritering:

1 l raps- eller matolja

1. Fyllning: Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna och stek pinjenötterna i smör. Lägg i löken och stek gyllenbrunt. Lägg i färsen, stek den smulig och krydda. Låt kallna.
2. Bulgurhölje: Skölj bulgur och låt dra i kallt vatten ca 30 min, sila av vattnet.
3. Finhacka lök. Blanda bulgur, lök, nötfärs och kryddor.
Kör i matberedare till en jämn smet.
4. Dela upp degen i runda bollar stora som golfbollar (ca 20-30 g). Forma med hjälp av pekfingret till en avlång ”mössa”. Fyll väl med ca 2 msk av köttfyllningen, nyp ihop till en citronformad boll.
– Hit kan förberedas och frysas –
5. Hetta upp oljan i en kastrull till ca 180°. Fritera några bollar i taget 3-5 min. Servera direkt på fat garnerat med sallad och tomat.