Köttfärsbiffar med ugnsbakade grönsaker

Vardagsmat med medelhavssmak. Köttfärsbiffarna steks medan grönsakerna ugnsbakas.

Köttfärsbiffar med ugnsbakade grönsaker Receptbild - Allt om Mat
Svante Sjöstedt

Köttfärsbiffar med ugnsbakade grönsaker

Ingredienser 4 person(er)

Ugnsbakade grönsaker
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
2 st morötter
1 st vitlöksklyfta, hackad
2 st rödlök
6 st potatis
1 dl svarta oliver
1 knippe basilika, färsk
1 tsk flingsalt
2 msk sesamfrön
3 st plommontomater
Biff
0,5 tsk salt
1 msk smör, till stekning
1 pkt gräslök, fryst
1 krm svartpeppar
1 st ägg
500 g nötfärs
2 msk basilika, hackad färsk
3 st tomat
100 g fetaost m. soltorkade tomater
5 st torkad tomat, hackad
Garnering
1 knippe basilika

1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis, rödlök och morot i klyftor eller stavar. Klyfta tomaterna.
2. Häll olja i en ugnssäker form, rör runt potatis, rödlök, morot, vitlök och tomater. Tillsätt salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Tillsätt oliverna och sesamfrön de sista 5 minuterna.
3. Tärna fetaosten. Blanda färs, gräslök, ägg, salt, peppar, tomathack, basilika och fetaost. Forma till små biffar.
4. Stek biffarna i smör ca 2 min på varje sida. Klipp basilika över grönsakerna och servera dem tillsammans med de nystekta biffarna.

Recept från