Pepperonata är en italiensk grönsaksröra med paprika, lök och tomat. Här serveras den till färsbiffar och ris.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl avorioris - eller långkornigt
500 g nötfärs
1 ägg
2 tsk salt
2 msk smör
2 paprikor gärna i olika färger
1 lök gul
1 burk tomater hela á 400 g

1. Tillaga riset enligt förpackningens anvisning.
2. Blanda färsen med ägg och 1 tsk salt. Forma till 4 stora, runda biffar. Stek biffarna i 1 msk smör ca 5 min per sida.
3. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och strimla löken. Fräs paprika och lök i 1 msk smör. Tillsätt tomaterna och mosa dem något. Krydda med
1 tsk salt och låt puttra 3–4 min.
4. Servera köttfärsbiffarna med pepperonata och ris.