Recept på köttfärsbiffar med fetaost och melonsallad. Sältan i fetaost och sötsyrlig melonsallad  är smaker som gillar varandra. Prova och njut!

För 4 pers

Ingredienser

Köttfärsbiffar med fetaost och melonsallad

500 g nötfärs
150 g fetaost
1 ägg
1 tsk + 1/2 tsk salt
2 krm + 1 krm nymald svartpeppar
1 msk + 2 msk olivolja
1 kilo vattenmelon
4 stora tomater
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger

Tillbehör

200 g bröd
rucola

25 min

Köttfärsbiffar med fetaost – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tärna osten. Blanda färsen med ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Dela färsen i fyra bitar. Platta ut dem på en skärbräda. Strö över fetaosten och rulla ihop till biffar.
  4. Stek biffarna runt om i 1 msk olja ca 3 min, lägg över i en ugnssäker form och stek dem färdiga i ugnen ca 15 min.

 

Melonsallad

Skala och kärna ur melonen. Skär den i stora tärningar. Tärna tomaterna. Skala och skiva löken. Blanda melon, tomater och lök. Blanda 2 msk olja med vinäger, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen.

Servera köttfärsbiffarna med sallad, bröd och ev grillad citron.