Gremolata är den goda blandningen med persilja, vitlök och citron. Detta blandas ner i köttfärsen som steks i små biffar med en squashskiva nertryckt i färsen.

För 2 personer

Ingredienser

250 g nötfärs
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 liten squash
1 msk smör

Gremolata

1 msk citronskal rivet
2 msk bladpersilja finhackad
2 vitlöksklyftor

Till servering

tomatsås, färdigköpt svampravioli

1. Börja med gremolatan. Tvätta och riv citronen. Skölj och torka bladpersiljan. Hacka bladpersiljan och vitlöken. Blanda samman.
2. Blanda ner gremolatan i färsen tillsammans med salt och peppar.
3. Skär squashen i 6-8 skivor. Gör köttfärsbiffar och lägg dem på var sin skiva squash och tryck till.
4. Stek köttfärsbiffarna ca 3 minuter på färssidan och lika länge på squashsidan.
5. Servera med tomatsås, svampravioli eller ris.